Vanliga Frågor

  1. Vem är 20-20 Photography?

Jag som driver 20-20 Photography heter Niclas och är bosatt i Stockholm. Jag har förutom den stora passionen för foto ett nästan lika stort intresse för resor till alla möjliga och omöjliga resmål. Så om jag inte hör av mig på en gång så saknar jag nog 3G-täckning eller kanske tillgång till el 😉

  1. Bearbetning av bilder

Alla foton beskärs och justeras map. vitbalans, skärpa, exponering etc.
Vid porträttfotografering så brukar jag redigera samt i vissa fall retuschera bilderna för ett mer tilltalande resultat. Hur mycket skiljer sig från gång till gång.

  1. Leveransmedia

Leverans som ingår i alla paket är digital nerladdning via internet.
Digital fysisk leverans via bud/post går att ordna mot en extra kostnad.

  1. Bildformat

Bilderna kan levereras i två olika versioner beroende på val av paket och tilläggstjänster. Högupplöst och lågupplöst.

Med högupplöst menas samma upplösning som vi har till förfogande, dvs maximal tekniska möjliga upplösning. Detta räcker till stora utskrifter, såsom stora canvas mm. Den exakta upplösningen beror på vilken kamera som används och hur bilden är beskuren. En obeskuren bild har normalt upplösningen ca 22 Megapixel.

En lågupplöst bild är ca 600 pixel bred på bildens längsta sida. (Sedan beror den andra sidan på hur bilden är beskuren men normalt ca 400 pixel. Dessa bilder passar till publicering på sociala medier, Facebook etc. Men lämpar sig inte lika bra att göra utskrifter av.

  1. Råfiler / Digitala negativ

“Negativ” eller råfiler som det också kallas, lämnas ej ut, låt mig förklara varför samt vad det innebär:

En stor del av arbetet vid, tex. en bröllopsfotografering eller porträttfotograferingen ligger i efterbehandlingen.

Råfilerna (“Negativen”) behandlas, de redigeras och beskärs, skärpa och vitbalans korrigeras, och i förekommande fall retuscheras de mer ingående.
Resultatet sparas ner som en JPG-bild. Råfilen är således inte resultatet utav fotograferingenstjänsten utan en del i helheten och att leverera den vore som att leverera oframkallad film (när man arbetar med analoga kameror).

Det är just ovan JPG-bilder man t.ex. skickar iväg till ett fotolab för att trycka canvas eller utskrifter på fotopapper.

Vid bröllopsfotografering så kan det skilja sig i antal foton (högupplösta) som ingår.

Man kan alltid i efterhand beställa till bilder, se separat prislista för exakt kostnad. De lågupplösta har en avsevärt lägre kostnad än de högupplösta av den enkla anledningen de inte behöver redigeras lika ingående då detaljer inte framträder lika tydligt. Det är alltså bearbetningstiden som skiljer och det är vad man betalar extra för.

Ang. färg / svartvit så brukar ca 90% av leveransen vara i färg och resterande i svartvit/sepia. Detta skiljer dock från tillfälle till annat.

  1. Kontaktuppgifter

Använd kontaktformuläret på denna sida, skicka email på info@20-20.se eller ring på 072-560 och sedan 81 51.

E